Dětská hřiště jinak – pátek 23. září, 16 – 18 hodin

Každý první den ročního období rozhýbeme některá dětská hřiště. Máme připravené hry a aktivity, které na soběslavských hřištích normálně nejsou. Na září je připravena hra Ringo, skauti z Tábora předvedou slackline a další kouzla  s lanem, vyzkoušet můžete také tradiční hry našich babiček, přetahování lanem a další zábavy. Na září jsme vybrali šest hřišť – asfaltové hřiště na sídlišti Míru, Na Svépomoci, Na Ohradě, v příkopu u polikliniky, na sídlišti Svákov a u kina. Připravená je také závěrečná společná aktivita, která proběhne buď v kině nebo v parku u kina v 18 hodin.

Deskohraní – neděle 25. září, 14 – 18 hodin, v kině

                       neděle 30.října, 14 – 18 hodin, v kině

Každou poslední neděli v měsíci si můžete zahrát oblíbené i neznámé deskovky v kině. K dispozici bude zkušený deskohráč, který vám vysvětlí pravidla. Deskohraní v září potěší ty z vás, kteří si rádi hrajou s písmenky. Kdo ještě neumí, může se přijít naučit scrabble. V říjnu pak bude šance pro lidi s velkou  fantazií, představivostí a taky výřečností. Budete si moct zahrát hru dixit. Kromě těchto her bude vždycky k dispozici další asi dvacítka deskovek. A také bude otevřená kavárna.

Pétanque – každou středu v parku u kina 18 – 20 hodin (do 15. října)

Od poloviny června do poloviny října si můžete vyzkoušet pétanque v parku u kina. Každý týden v konkrétním čase najdete u kina lidi, kteří vás pétanque naučí a rádi si s vámi zahrajou.

GrafitEko

Využijeme plochu na kontejnerech na tříděný odpad ke kreativní tvorbě. Uspořádáme výtvarnou soutěž a vítězné návrhy se pak namalují na kontejnery. Akce proběhne na jaře 2017.

Vino et verbum

Literární večery v příjemném prostředí terasy u knihovny proběhnou každý měsíc od května do  srpna 2017. Ochutnávku autorského čtení zajímavých spisovatelů doplníme decentní ochutnávkou vína.

Moje vzpomínky pro vás

Vybereme soběslavské pamětníky a ve spolupráci s organizací Post Bellum nahrajeme jejich příběhy. Nahrávky pak slavnostně představíme veřejnosti a budou k dispozici především školám.